Цікаві факти про полярних вовків

Розумні і витривалі полярні вовки, на відміну від споріднених їм видів, що пристосувалися до проживання в самих суворих умовах Півночі. Незважаючи на відносну бідність навколишнього рослинного і тваринного світу, вони добре вміють виживати там, де не впоралися б багато інші створення. Еволюційні процеси зробили цих звірів одними з найбільш ефективних північних хижаків.

Факти про полярних вовків

  1. Вони мешкають у справді складних умовах. Ніч в Арктиці триває до 5 місяців, а ніякої їжі може не бути тижнями. Однак, полярні вовки з цим справляються, правда, їм доводиться їсти взагалі все, що вони знаходять. Для виживання потрібні калорії.
  2. На відміну від багатьох інших тварин, полярні вовки практично не потіснені людиною свого природного ареалу проживання. Причина тому проста — людям не потрібні ці суворі краї.
  3. Дорослий полярний вовк може важити до 80-85 кілограмів.
  4. Ці хижаки роками живуть при негативних температурах, і часто взагалі не знають, що таке тепло.
  5. Найчастіше полярні вовки полюють на полярних зайців і лемінгів, але найзавиднішою здобиччю для них є полярні олені.
  6. Вовча зграя у пошуках їжі, іноді обходить райони до 1500-2000 квадратних кілометрів.
  7. Для спілкування між собою полярні вовки використовують особливий мову рухів тіла і звуків.
  8. Як і інші вовки, полярні мешканці регулярно виють. Так вони сповіщають околиці про своє наближення, і дають можливість іншим зграй уникнути зустрічі, яка, швидше за все, призведе до конфлікту і сутичці.
  9. У деяких випадках полярні вовки ведуть одиночний спосіб життя.
  10. В тих краях, де вони мешкають, температура навіть в квітні зазвичай тримається нижче позначки -30 градусів.
  11. Молодші члени зграї зазвичай охороняють дитинчат, поки старші полюють.
  12. Загнавши видобуток, полярні вовки з’їдають її цілком, зі шкірою і кістками. В цих суворих краях будь-яка їжа дуже цінна.
  13. У довжину доросле тварина може досягати півтора метрів, а в холці — одного метра.
  14. При бігу на коротких дистанціях полярні вовки можуть розвивати швидкість до 55-60 кілометрів на годину.
  15. Хвіст задран вгору тільки у ватажка зграї, решта тримають його опущеним вниз.
  16. Зграї полярних вовків іноді нападають на стада місцевих оленярів, заподіюючи серйозні проблеми.
  17. Незважаючи на настільки важке життя, полярні вовки живуть до 15-17 років. Якщо, звичайно, не гинуть від голоду або рогів якого-небудь вівцебика, який не хоче ставати обідом.

Додати коментар